Дали е лесна за употреба машината за тестенини?Како да ја изберете и користите мултифункционалната машина за тестенини?

Често јадеме тестенини во животот, а машината за тестенини може да ни помогне да ја реализираме оваа идеја.Машината за нудли може да истисне тесто, широки тестенини, фини тестенини, тесто, тркалезни тестенини итн.Која марка на машина за тестенини е добра?

Принцип на машина за тестенини

Принципот на работа на машината за тестенини е да се истисне брашното преку релативната ротација на валјакот за брашно за да се формира тесто, а потоа да се пресече тестото преку ножот за сечење на предната глава за да се формираат тестенини.Обликот на тестенините зависи од спецификацијата на ножот за сечење.Сите модели можат да бидат опремени со различни спецификации на ножеви за сечење.Затоа, машината може да прави тестенини со различни спецификации откако ќе ги смени ножевите за сечење со различни спецификации.
Класификација и карактеристики на машината за тестенини
Автоматска машина за тестенини
Автоматската машина за нудли се однесува на еднократен процес од хранење до излез, со непречено хранење и излез во средината.Неговите предности се високата ефикасност и заштедата на работна сила;Недостаток е што цврстината на површината и тетивите се слаби.
Полуавтоматска машина за тестенини
Некои полуавтоматски машини за тестенини се ракуваат рачно, а тестенините треба да се притискаат неколку пати повеќе пати.Ги има предностите на висока цврстина, добра тетива и добар вкус.Недостаток е што брзината е бавна, а ефикасноста е релативно мала.
Машините за тестенини може да се поделат на едноставни машини за тестенини, автоматско бирање ленти за еднократни тестенини, машини за монтажни тестенини, машини за автоматско ширење брашно итн.
Чистење и одржување на машина за тестенини
По обработката, ставете го неколку часа и исчистете го откако ќе се исуши преостанатото тесто во машината.Кога чистите, свртете ја машината за тестенини наопаку и користете стапчиња од бамбус за да ги искршите сувите трошки од тестото во празнината.По раскинувањето, лесно е да испаднете.

Избришете го брашното на моторот на машината, потоа свртете ја површината за притискање навнатре, врзете ја сувата површина на ист начин, а потоа избришете го брашното внатре со влажна крпа.Потоа свртете ја машината наопаку и нежно допрете ја, така што остатоците од скршеното брашно ќе испаднат.Избришете го брашното на површината на машината со влажна крпа.

Ако машината не се користи долго време, не заборавајте да додадете масло и подмачкување, а потоа ставете пластична кеса за да спречите пепелта да влијае на следната употреба.


Време на објавување: 27-12-2021 година